Си Дзинпин и Володимир Зеленски проведоха телефонен разговор, съобщиха украинските държавни

...
Си Дзинпин и Володимир Зеленски проведоха телефонен разговор, съобщиха украинските държавни
Коментари Харесай

Си Дзинпин се чу със Зеленски, посочи единствения изход от войната

Си Дзинпин и Володимир Зеленски организираха телефонен диалог, оповестиха украинските държавни медии.

" Диалог и договаряния са единственият излаз от войната ", е декларирал президентът на Китай по време на телефонния диалог с украинския си сътрудник, съобщи китайската организация Синхуа.
-->
" Проведох дълъг и изчерпателен телефонен диалог с президента Си Дзинпин. Вярвам, че този диалог, както и назначението на дипломат на Украйна в Китай, ще дадат мощен подтик на развиването на двустранните ни връзки ", съобщи Зеленски в Туитър.

Китайският президент е декларирал през днешния ден, че във връзка с рецесията в Украйна Китай постоянно стои на страната на мира, като главната му позиция е да предизвиква мира посредством договаряния, съобщи организация Синхуа.

Диалогът и договарянията са единственият вероятен излаз от рецесията в Украйна и никой не печели от нуклеарна война, е подчертал още китайският президент.

Си Дзинпин е съобщил също, че Китай ще изпрати специфичен представител на китайското държавно управление по евразийските въпроси, който ще посети Украйна и други страни, с цел да организира задълбочена връзка с всички страни по отношение на политическото споразумяване на украинската рецесия, добавя Синхуа.

Малко след диалога беше обявено още, че Володимир Зеленски е назначил Павло Рябикин за дипломат в Пекин, съобщи БНР. Рябикин е бил министър по стратегическите промишлени браншове на Украйна.

След телефонния диалог Русия упрекна Украйна, че подкопава самодейностите за мир, като отхвърля да води разговор с Москва, съобщи Агенция Франс Прес:  " Украинските управляващи и техните западни поддръжници към този момент демонстрираха своята дарба да подкопават мирните начинания ", се акцентира в изказване на съветското външно министерство.

Москва разясни, че регистрира готовността на Китай да постави старания за определяне на преговорен развой сред Русия и Украйна, само че укори Киев, че отхвърля всякаква смислена самодейност, целяща реализиране на политическо и дипломатическо решение на рецесията. Според съветското външно министерство Украйна е показала ултиматуми, съчетани с преднамерено нереалистични условия и е отхвърлила ненадейно още в наченката им мирни сделки напролет на 2022 година

Проведеният телефонен диалог сред Си Цзинпин и Зеленски разясниха и от Елисейският замък, откъдето обявиха, че Франция предизвиква всеки разговор, който може да способства за разрешаване на спора в Украйна в сходство с фундаменталните ползи на Киев и на интернационалното право. 

" Това бе и посланието, което президентът на Франция насочи по време на визитата си в Китай ", акцентира антуражът на френския президент Еманюел Макрон. Тогава след срещата на Си с Макрон китайският водач изрази подготвеност да се обади на Зеленски, само че без да прецизира дата, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР